Szakál Adrienn

gyógytornász, gyógymasszőr, manuál terapeuta

Erbszt Ádám Tanulmányaimat 2014 nyarán a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán fejeztem be. Ezután a Budai Irgalmasrendi Kórház reumatológiai osztályán dolgoztam, és 2017 tavasza óta vagyok a DoctorFit csapatának tagja. A reumatológián degeneratív, gyulladásos, és autoimmun betegséggel küzdő betegeket láttam el, akiknél a gerincpanaszok a vezető tünetek közé tartoztak. Az itt szerzett tapasztalatok inspiráltak arra, hogy figyelmem középpontjába a gerincbetegek gyógyítását állítsam.

A gerincfájdalom nem csak a sportban vagy a speciális mozgások során, de mindennapi tevékenységek kapcsán is korlátozza az ezzel küzdő embert. Ha a panasz nincs kezelve, a pszichés terheltség és a testi fájdalom szinte teljesen át tudja venni az irányítást az ember élete felett.

Munkám célja, hogy a betegek teljes életet élhessenek, átélhessék milyenek a mindennapok fájdalom nélkül, és hogy a mozgás újból élvezetes és felszabadító élmény legyen számukra. A szakma egyik legnagyobb szépsége, mikor egy fájdalommal küzdő beteget végig vezethetünk a rehabilitáció és az egészségessé válás útján.

A DoctorFitben végzett munkámban nagyon szeretem, hogy a betegekkel egyénileg, személyre szabottan tudok dolgozni, ami sokkal közvetlenebb és eredményesebb terápiát tesz lehetővé. A pácienseimet szeretném minél komplexebben és széleskörűbben kezelni, ezért különböző posztgraduális képzéseken vettem részt, valamint 2016-ban gyógymasszőr végzettséget is szereztem. Úgy gondolom, a két szakma által adott tudás nagyon jól kiegészíti egymást és hatékonyabb munkát tesz lehetővé mindkét területen. A kezelések során passzív és aktív eljárásokat is használok, manuálterápiát, lágyrész technikákat, valamint mobilizáló, lazító, erősítő, stabilizáló és korrekciós gyakorlatokat egyaránt ötvözök a hatékony és tartós gyógyulás érdekében.

Posztgraduális képzéseim:

  • Kinematic Taping
  • Body roller, mint a rehabilitáció eszköze
  • Neurodinamika, a perifériás neurogén panaszok vizsgálata, kezelése és Tape-lése
  • Mulligan manuál terápia I. Modul
  • McKenzie „A” és „B” tanfolyam, lumbális és nyaki gerinc vizsgálata és kezelése
  • Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc- medence rehabilitációjában