Dolleschall János

Dolleschall János Igazság szerint gyermek koromban nem voltam egy sportos alkat. Fura lehet ezt olvasni egy edző bemutatkozásában, de igazából lusta voltam, túlsúlyos és nem igazán szerettem mozogni, jókat enni viszont annál inkább. Aztán a 20-as éveim elején úgy döntöttem ideje ezen változtatni, addigra legtöbb barátom már járt rendszeresen konditerembe, gondoltam csatlakozom. Néhány évig csak a fizikumom formálása volt a cél, szerettem volna egyre nagyobb izmokat és egyre kisebb zsírréteget. A későbbiekben megismerkedtem a funkcionális szemlélettel és az erősportokkal is. Ezután új célom lett – fizikumom javítása mellett - nevezetesen, hogy legyek erősebb és egészségesebb is, valamint, hogy segítsek másoknak is ezen célok elérésében.

2012-ben szereztem Testépítő és Fitness szakedzői végzettségemet a Magyar Testépítő és Fitness Szövetségnél. 2013-ban elvégeztem a StrongFirst kettlebell instruktori képzését. Az elmúlt néhány évben a figyelmem egyre inkább a rehabilitáció felé fordult, mert észrevettem, hogy sokan szenvednek olyan betegségtől vagy sérüléstől, amely mozgással, megfelelő edzéssel gyógyítható.

Célom, hogy rehabilitációs edzőként hozzá segítsem az embereket a fájdalom nélküli mozgáshoz és az egészséges élethez. Szeretném, ha mindenki megtapasztalhatná, hogy milyen örömöt jelent a mozgás, hiszen az edzések előrehaladtával nem csak fájdalommentessé válik, hanem egyre jobban és könyebben fog menni.

Testépítő- és erőedzőként azoknak is szeretnék segíteni, akik testkompozíciójuk terén és/vagy erőben szeretnének fejlődést elérni. Természetesen ezeknél a mozgásformáknál is alkalmazva a korrekciós szemléletet és az egészséget szem előtt tartva.

Végzettség:

  • Geográfus, SZTE Temrészettudományi és Informatikai Kar
  • Testépítő és Fitness Szakedző, Magyar Testépítő és Fitness Szövetség
  • SFG kettlebell instruktor
  • FMS (Funkcionális Mozgásminta) szakértő
  • GFM Level II. (Ground Force Method) instruktor
  • Kettlebell gerinc tréner